Informatie over EHBO

EHBO


Waarom bedrijfshulpverlening verplicht is

Posted on februari 03, 2014 by admin

De reden dat bedrijfshulpverlening voor elk bedrijf in Nederland verplicht is, is simpel weg om de volgende redenen: Zo kunnen deze opgeleiden werknemers de rust bewaren bij een ongeval of calamiteit, niemand heeft er wat aan als er paniek uitbreekt, dit levert overigens alleen meer slachtoffers. Verder kunnen bhv’ers ook eerste hulp verlenen totdat de hulpdiensten ter plaatsen zijn gekomen. Het is namelijk bewezen dat de eerste minuten na een ongeval van erg groot belang als het gaat om het redden van een leven.

Bedrijfshulpverlening moet u als ondernemer overigens niet zien als een zware last. Totaal niet zelfs. Want is het dan geen fijn gevoel om een plan te hebben als er brand in het pand uitbreekt. Dit geeft ook u zelf wat meer zekerheid en u en uw werknemers een veilig gevoel in hun werkomgeving. Een veilig gevoel hebben op de werkvloer is een van de factoren die er voor zorgt dat er goed werk word geleverd door uw werknemers.

Overigens vallen de kosten van de benodigde cursussen en herhaalcursussen echt heel erg mee, ook duurt zo’n cursus over het algemeen niet heel erg lang en kunt u dan ook uw werknemers de cursussen tijdens werktijd laten volgen.

Comments are closed.
↑ Top