Informatie over EHBO

EHBO


EHBO in een verzorgingshuis

Posted on december 06, 2013 by admin

In een verzorgingstehuis zit een ongeval in een klein hoekje. Soms zijn bewoners in de war en kunnen bijvoorbeeld uit protest iets omgooien. Ook zijn ouderen natuurlijk gevoeliger voor een ongeluk en zijn de gevolgen dan ook vaak erger. Daarnaast kan het zijn dat ze eerder hartproblemen hebben. Al deze onderdelen zorgen ervoor dat een verzorgingstehuis bijna niet zonder gediplomeerde EHBO medewerkers kan.

Vaardigheden verpleegsters

De beginselen van EHBO zijn vaak redelijk eenvoudig aan te leren. Toch kan het levens redden en zeker bij een kwetsbare groep als ouderen, is het zeer handig wanneer hier mensen zijn die weten hoe ze in eerste instantie moeten handelen. Bij zorginstelling Zuidzorg wordt van medewerkers verwacht dat dit er allemaal redelijk inzit. In de opleidingen voor verpleegster zitten deze vaardigheden natuurlijk bij in begrepen.

Mantelverzorgers

Door de trend die wordt ingezet vanuit de overheid zijn er echter steeds meer mantelverzorgers. Dit wordt gedaan door de naaste of andere vrijwilligers die oudere helpen met de dagelijkse handelingen of bijvoorbeeld schoonmaken. Natuurlijk zou het vervelend zijn als je bij een oudere aan het werk bent, en er gebeurt iets zoals een valpartij. Dan is het natuurlijk vanzelfsprekend hulp te bellen maar wanneer je zelf eerste hulp kan bieden, kan ook dit levens redden.

Comments are closed.
↑ Top