Veiligheid voorop

Niet iedereen is zich bewust van onze eigen veiligheid. Zeker als het gaat om onze dagelijkse bezigheden, wanneer we ons voortbewegen tussen massa’s aan mensen. Hoe gaat het er allemaal aan toe tijdens onze dagelijkse bezigheden, zoals veiligheid bij het zwemmen, winkelen of zelfs vliegen?

Zwemmen

Zwembaden zijn gelukkig vaak erg veilig. Er lopen genoeg medewerkers rond die verplicht zijn om eerste hulp te kunnen aanbieden, indien nodig. Daarnaast dient het zwembad aan bepaalde veiligheidsrichtlijnen te voldoen, zoals de kwaliteit van het water. Maar ook de vloeren, ze mogen natuurlijk niet te glad zijn en de douches en toiletten dienen schoon te zijn.

Winkelen

Aan boodschappen doen ontkom je meestal niet aan. Het is tegenwoordig wel mogelijk om boodschappen te bestellen, maar de meeste mensen komen nog steeds zelf in de winkel. Elke dag komen er dan ook honderden mensen door een winkel. Zeker op benauwde dagen komt het wel eens voor dat iemand onwel wordt. In principe is een winkel ook verplicht om hulpverlening te kunnen bieden. In de winkels dienen geregeld ontruimingsoefeningen gedaan te worden, puur om voorbereid te zijn.

Vliegen

Vele gaan massaal in de zomer op vakantie en moeten daarvoor op vliegreis. Of je een veilige vliegreis hebt, heb je zelf niet echt in de hand, maar gelukkig zijn de vliegvaartmaatschappijen goed voorbereid. Al het personeel moet getraind zijn, waaronder ook EHBO. Ook op afstand zijn er altijd specialisten beschikbaar die medisch advies kunnen bieden. Zo kan het vliegpersoneel tijdens een ongeval in contact komen met experts op de grond. Maar gelukkig is iedere steward of stewardess in bezit van een EHBO diploma.

Aan veiligheid wordt veelal gedacht, maar het is niet erg om een keer bij stil te staan. Hoe gaat het er bij jou in de winkel of andere voorzieningen aan toe? Het is niet erg om kritisch te zijn als het om je veiligheid gaat.

Op EBHO.Blog123.nl kan men regelmatig berichten lezen over EHBO.