EHBO certificaat in basisonderwijs

Stichting Jeugd EHBO Event (JEE) heeft in Dierenpark Amersfoort vorige week ruim zeshonderd basisschoolleerlingen uit de regio ontvangen. Dit gebeurde tijdens het event Jeugd EHBO doe je zo!. De burgemeester van Amersfoort, Lucas Bolsius, heeft 15 oktober de aftrap gegeven voor dit evenement.

Bij jet Jeugd EHBO Event leerden jongeren uit groep zeven en achter tijdens een ochtend op een speelse en educatieve manier om EHBO toe te passen. Zij kunnen dan hun Jeugd EHBO-certificaat behalen. Een positiever manier waardoor het belang van persoonlijke veiligheid en respect wordt benadrukt. Tijdens het evenement gaan de jongeren namelijk in groepjes van zes een uitgezet parcours volgen. Bij dit parcours komen ze dertien ‘ongeval situaties’ tegen die ze dienen op te lossen. Hierbij staan EHBO’ers paraat om uitleg te geven en daarnaast de leerlingen te begeleiden bij de opdrachten. Zo kwamen onder andere bloedneuzen, verstikkingen, insectenbeten en reanimaties aan bod.

Het jeugd EHBO Event wordt ondersteund door het Oranje Kruis, welke een autoriteit is op het gebied van EHBO.  Zij geven dan ook graag een Jeugd EHBO-certificaat aan de jongeren omdat ze op die manier een positief gevoel overhouden aan de dag. Door zich te ontwikkelen in het helpen van de medemens kunnen de jongeren ook hun zelfredzaamheid vergroten. Jongeren zijn immers nieuwsgierig en zijn prima in staat om verantwoordelijkheid op zich te nemen.

Op EBHO.Blog123.nl kan men regelmatig berichten lezen over EHBO.